måndag 1 november 2010

Tacopaj

Pajdeg: 3 ½ dl mjöl
150 g smör eller margarin
2-3 msk vatten
Fyllning: 500-600 g Köttfärs
1 gul eller röd lök
1 påse tacokryddmix
1 dl vatten
Topping: 2 dl crème fraiche
4 msk majonnäs
2 dl riven ost

Blanda alla ingredienser till pajdegen. Tryck ut i en pajform gärna med löstagbar botten. Låt vila i kylen en liten stund. Förgrädda pajskalet i 10 min i 225 grader.

Under tiden hackar du löken. Bryn köttfärs och lök i en stekpanna. Beroende på färs i lite matfett. Har jag nötfärs brukar jag inte använda matfett. Tillsätt tacokryddmixen och vatten. Koka så att köttfärsen blir rätt så torr. Lägg allt i pajskalet. Blanda toppingen och bred ut den ovanpå köttfärsen. Grädda pajen i 10-15 minuter i 250 grader tills ytan fått vacker färg.

Servera med en stor blandad sallad eller en vitkålssallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar